המלחמה של אובונטו בנפח ה- CD

אובונטו כבר בת יותר מ- 5 וזה די ברור שככל שהזמן חולף נפח התוכנות הולך וגדל ואובונטו נאלצת "לקצץ" יותר ויותר בתוכנות שמגיעות יחד עם CD ההתקנה.

כבר לפני יותר משנה אובונטו השמיטו חלקים מאופן-אופיס (כולל Openoffice-Base), אבל עכשיו כנראה כבר לא נשאר מה לקצץ למתחילים לקצץ "בבשר". במה הדברים אמורים?

לא בטוח שבהפצה הבאה (10.04) יהיה מקום ל- Gimp ו- F-Spot. הנושא עם Gimp הוא די תמוה כי מ- GIMP התפתח GTK שעליו מבוסס Gnome. אני די בטוח שקנוניקאל שומרת חסד נעורים ל- Gimp ואם הגיע המצב לכדי סכנה להכנסת Gimp אז כנראה שהמצב קשה ושצריך לשנות חשיבה.

האתר I' Been To Ubuntu מציע דרך להתמודד עם הבעיה: הוא מציע לקנוניקאל ליצור שתי גרסאות של אובונטו:

  • גרסה ביתית: תתבסס על משחקים (יותר ממה שמוצע היום בברירת המחדל), נגני מדיה, ערכות נושא, עורכי וידאו ועוד כלים שחשובים למשתמש הביתי.
  • גרסה מקצועית (Professional): שתהיה מיועדת לעסקים, ואז ניתן יהיה להשמיט את המשחקים, תוכנות כגון Bittorrent ועוד ולהציע במקומם תוכנות שיותר מתאימות למגזר העסקי

לדעתי מדובר ברעיון מצויין רק לא בטוח שהוא יתאים לקנוניקאל (שתי גרסאות תחייב אותם להשקיע משאבים נוספים בפיתוח, בדיקות ועוד). דרך נוספת שחשבתי שכדאי ליישם היא אולי ליצור CD שמכיל גרסה בסיסית של מערכת הפעלה וליצור חבילות Meta (התקנה של חבילת אב Home_Pack תוריד באופן אוטומטי את כל הדרוש למשתמש הביתי, והורדת חבילה Professional_Pack תוריד את כל החבילות הדרושות למגזר העסקי).

הבעיה שהצגתי בכתבה איננה נחלתה הבלעדית של אובונטו. הפצות כגון Suse מציעות באופן רשמי DVD שכולל את כל החבילות להם זקוק משתמש מקצועי או ביתי. קנוניקאל (עד כמה שידוע לי) לא מציעה כרגע (באופן רשמי) גרסת DVD.

300px-Compact_disc

מאמר מומלץ: "מה כדאי לבצע אחרי השדרוג ל- Koala?"

טוב, אז למרות מה שכתבתי, החלטתי בכל זאת לשדרג את המחשב הנייד ל- Koala. תהליך השדרוג התבצע ללא דופי, אך מיד בסיום השדרוג אני שם לב להודעות מוזרות ושונות על קריסת אפליקציות (מרכז התוכנות, סינטפיק, נאוטילוס ועוד…)

מה שמוזר זה שיש הודעה על קריסה, אך בפועל התוכנה ממשיכה לעבוד (קיבלתי הודעה "האם לא לדווח יותר על קריסות מסוג זה?",  אישרתי את הבקשה ואכן מאז אין יותר הודעות – אבל לא בטוח שאין קריסות…).

מה ההתרשמות שלי מקואלה קארמיק?

  • בדיוק כפי שחשבתי: אין משהו חדש/מסעיר בגרסה הזאת שמחייב שדרוג מיידי אליה (כך שהשדרוג לא ממש הכרחי למי שהיציבות חשובה)
  • Usplash יפה, אבל לא מספיק מרשים לדעתי (אם כי הטכנולוגיה החדשה תאפשר לייצר בעתיד splash-ים מרהיבים)
  • Pysol – אחד המשחקים הכי אהובים עלי הוסר מהמאגרים. מה הסיבה? לא יודע. כנראה שהעובדה שהמשחק לא מפותח כבר יותר מ- 5 שנים גרמה לקנוניקל להסיר אותו מהמאגרים (אבל התגברתי על הבעיה והתקנתי אותו ממאגרי jaunty).

לסיום אני רוצה להפנות אתכם לאחד המאמרים הכי מושקעים שיצא לי לקרא לאחרונה: "מה הכי כדאי לבצע אחרי השדרוג לקואלה".
מאוד מומלץ לקריאה!

מבחן חומצה 2

יהודה (בלוג פשוט) עדכן את מבחן acid2 ובדק דפדפנים שונים במבחן זה (RTL). מה שמוזר הוא שהתוצאות שהוא קיבל (בפיירפוקס) שונות ממה שאני קיבלתי.

אני מעריך שיהודה ביצע את המבחן במקינטוש בעוד שאני ביצעתי את המבחן בלינוקס. קצת מוזר… אני חשבתי שמדובר בדיוק באותו "מנוע". יתכן שהמנוע בחלונות שונה מזה של מקינטוש ולינוקס (באותה גרסת דפדפן)?

התוצאה שקיבל יהודה:

acid

התוצאה שלי (פיירפוקס 3.5.3):

acid2Linux

מילון עברי ו"תקיעת" אופן אופיס

הבעיה נפתרה (לא מדובר בפתרון מושלם ואלגנטי אבל משפר מאוד את המצב הקיים). פרטים נוספים כאן. אני ניסיתי את ההרחבה באובונטו לינוקס והיא עובדת מצויין (המחשב כבר לא נתקע בעת בדיקת הדקדוק)

אתר חדש ל- "בהפוכה"

הגרסה הראשונה של בהפוכה (0.1) נכתבה בשנת 2005 ופתחתי לה חשבון בזמנו ב- SourceForge. עם התקדמות התוכנה (במיוחד לאחר קבלת עזרה גדולה ומהותית ממאיר ומשה) החלטתי "לשפץ" את אתר בהפוכה ב- SourceForge, לנצל את בסיס ההנתונים שהאתר מקנה למשתמשיו ולבנות אתר יעודי לתוכנה.

כתובת האתר החדש: כאן