Arch Linux – מדריך התקנה

למי מי שביקש ממני: בקישור הבא תיעדתי את התהליך ההתקנה בו נעזר להתקנת Arch Linux (ללחוץ על INSTALL בקישור בשמאלי). המאמר מעודכן לגרסה Arch אפריל 2021 והוא כולל התייחסות להתקנת מדפסת (במקרה שלי Brother MFCJ497DW) ולעבודה תחת VM.
לשימושכם!

 

Arch Linux

מי שעוקב אחרי הבלוג שלי יודע שעברתי להשתמש ב- Arch Linux . אז נכון: Arch זאת הפצת Bleeding Edge (רחוקה מאוד ממודל ה- LTS השמרני של Ubuntu לא כל שכן מדביאן היציבה). מסיבות שונות נמנעתי בעבר מלהשתמש בה, אך עם פיתוח כלים נוחים לביצוע Snapshot (כגון Timeshift, CYA או אפילו Snapshot ברמת LVM), כבר לא צריך להיות קיים החשש של "מה יקרה אם…" (במקרה הכי גרוע מבטלים את העדכון האחרון וממשיכים הלאה).

להמשיך לקרוא Arch Linux

מנסה לעשות קצת סדר: GPT, MBR, UEFI, Legacy Bios

בתקופה הקרובה אני מתכוון לכתוב סדרת מדריכים בנוגע להתקנת Arch Linux. בהסברים אתייחס להתקנות במצבים השונים: התקנה בסכימת מחיצות MBR או GPT והתקנה תחת Legacy Bios או UEFI, אז כדי שההסברים העתידיים יהיו ברורים אקדים ואסביר אה המונחים הללו (שאצל רבים לא ממש ברורים)

להמשיך לקרוא מנסה לעשות קצת סדר: GPT, MBR, UEFI, Legacy Bios

רכישת מחשב חדש, כל מה שצריך לדעת: לוח אם (חלק 4)

מה תפקידו של לוח האם?
לוח האם מחבר בין כל חלקי המחשב, אליו מתחברים הרכיבים ודרכו הם "מדברים".
באיור 1 פירטתי את המחברים השונים שקיימים בלוח אם טיפוסי: ניתן לראות את שקע המעבד, את שקעי הזיכרון (RAM), שקע לכרטיס מסך, שקעי SATA (אליהם מחברים דיסק הקשיח / צורב).
אם אמשיל את המחשב למכונית אז לוח האם מהווה את השלדה של הרכב. כשם שלשלדת רכב מחברים את כל רכיבי המכונית כך ללוח האם מחברים את כל רכיבי המחשב. כשם שבמכונית ספורט עם מנוע פרארי לא תשימו שילדה של פיאט 850 כך גם בלוח האם: אם השקעתם במעבד יקר מן הסתם שתשקיעו גם בלוח אם איכותי (למרות שניתן להרכיב גם לוח אם פשוט).

להמשיך לקרוא רכישת מחשב חדש, כל מה שצריך לדעת: לוח אם (חלק 4)

רכישת מחשב חדש, כל מה שצריך לדעת: זכרון (חלק 3)

אז אחרי שבחרנו מעבד אתמקד הפעם ברכישת זכרון RAM
בטח תשאלו: למה מחשב צריך בכלל זכרון? למה הוא משמש?
הזיכרון הוא אזור העבודה של המעבד. כשאתם טוענים תוכנה (אופיס, מחשבון או כל תוכנה אחרת) התוכנה נטענת מהדיסק הקשיח לתוך אזור מסוים בזיכרון ושם היא רצה. מאחר שהזיכרון מאוד מהיר אז מעבר מתוכנה לתוכנה מתבצע כהרף עין (המעבד רק מדלג בין אזורים שונים בזיכרון). כשאתם מדליקים את המחשב גם מערכת ההפעלה עצמה נטענת לזיכרון ורצה ממנו.

להמשיך לקרוא רכישת מחשב חדש, כל מה שצריך לדעת: זכרון (חלק 3)